Dotace 2015 - Vybavení na likvidaci nebezpečného hmyzu

30.01.2016 16:27

    V roce 2015 se nám také podařilo vybavit jednotku prostředky a ochrannými pomůckami na likvidaci nebezpečného hmyzu, kam patří například vosy či sršni.   

    Jednotka tedy získala z první dotace, určené na pořízení, rekonstrukci, opravu požární techniky a nákup věcného vybavení jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí Olomouckého kraje na rok 2015 dva obleky na likvidaci hmyzu, tzv. ,,sršáně".

    Z druhé dotace ve výši 2800 Kč, která byla určena na pokrytí výdajů jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí Olomouckého kraje v roce 2015, jsme spolu za přispění obecního úřadu Daskabát pořídili vysavač na listí STIHL SH86 v celkové hodnotě 7790,- Kč. Tento vysavač je určen na vysávání nebezpečného hmyzu. POkud jednotka nebude vysavač využívat, bude určen k úklidu obce, např. při sběru listí. Tímto bude vysvač maximálně využíván. Tuto dotaci jsme získali za školení na strojníky, kterého se zúčastnilo sedm členů jednotky (více o školení zde).

    Toto vybavení bylo pod stromečkem na Vánočním kroužku jako dárek pro jednotku. Dárky ale rozbalili mladí hasiči za členy JSDH a měli z toho velkou radost. Přeji jen, až povyrostou, budou toto vybavení používat oni :).

    Tímto jsme plně vybavení k likvidaci nebezpečného hmyzu. V případě potřeby kontaktujte kohokoliv z jednotky SDH Daskabát. Rádi Vám pomůžeme, od toho jsme tady. Nebojte se požádat o likvidaci.

 

Fotografie vybavení zde.