MH - Závod požární všestrannosti "BRAŇÁK" 2015

07.11.2015 20:36
     V sobotu 10.10.2015 se naši mladí hasiči zúčastnili prvních závodů a to v závodě požární všestrannosti, tzv. Braňák, který je nedílnou součástí celostátní hry PLAMEN. 
     Naši reprezentanti byly vybráni po přezkoušení znalostí, které jsme měsíc pilně trénovali. Tento závod se skládá z dílčích disciplín jako je střelba ze vzduchovky, poskytnutí první pomoci, orientace mapy na sever, znalost 15ti topografických značek, znalost 5ti značek požární výzbroje, uvázání 5ti uzlů a jako poslední lezení na laně. Nejšikovnější tedy po výběru byli Gábina Kvapilová, David Chodil, Matěj Spáčil, Dan Dohnálek a Ivan Hric. S dětmi se závodů zúčastnili vedoucí v podání Jirky Kašpara, Kuby Niesnera a Vladimíra Smékala. 
    Mladí hasiči se na svých prvních závodech umístili na velice krásném 16. místě ze 39. družstev ve své kategorii. Největším úspěchem ale nebylo umístění,a le to, že do cíle doběhli společně, navzájem se povzbuzující a bez žádných výčitek, že se něco někomu nepovedlo. Takto funguje silné družstvo, které pro nás vedoucí závody jednoznačně vyhrálo a má velkou budoucnost být velice silným soupeřem těch nejlepších. S dětmi jsme při čekání na výsledky navštívili Jezdecký areál Tršice, kde se děti zahřáli na trampolínách a poté jsme šli na malé občerstení do restaurace. 
    Jsme velice rádi za podporu rodičů a dědečků, kteří přišli děti na závody podpořit a to p. Chodil starší, rodiče závodících dětí Kvapilovi a Hricovi, člen SDH a rodič Martin Dohnálek, manželé Dostálovi a to ikdyž jejich děti nezávodili. I jim patří velké poděkování za podporu.

Foto ze závodů zde.