Soutěž DOBROVOLNÍ HASIČI ROKU 2015

17.09.2015 20:08

    V polovině července jsme se přihlásili opět do soutěže DOBROVOLNÍ HASIČI ROKU 2015. S čím jsme se do soutěže vůbec přihlásili? Jak jinak než se znovuobnovení Mladých hasičů v Daskabátě a naší noční hasičárnou.

 

Podrobný popis akce, odeslaný přihláškou do soutěže

    Náš sbor po několika letech znovuobnovil kroužek Mladého hasiče (MH), který nyní navštěvuje 15 dětí od 3 do 11 let. S dětmi jsme začali letos na jaře, kdy jsme je seznámili s činností hasičů, nářadím, vybavením, hasičskými dovednostmi a hrou Plamen. První veřejné představení MH bylo na hodech naší obce při ukázce požáru lesa- od nesprávného chování v lese, přes oznámení požáru, výjezdu MH, odstranění spadlého stromu, provedení požárního útoku a ošetření popálených táborníků a sklidily velký potlesk. Po scénce jsme jim předali pamětní listy MH. Za snahu jsme MH připravili NOČNÍ HASIČKU, kde jsme nejprve u rybníka opekli špekáčky, zahráli hry a nacvičili další činnost hasičů- hledání pohřešované osoby. Po táboráku jsme se přemístili do zbrojnice, kde jsme děti uložili a pustili jim pohádku o hasičských letadlech. V polovině filmu začala nečekaně houkat siréna. Děti jsme tedy poprosili o pomoc při pohřešování osoby, která potřebuje naší pomoc, proto se oblekly a seřadili před zbrojnicí. MH tak mohli vidět sbíhání JSDH a její výjezd. Po přemístění na místo zásahu se MH spolu se členy JSDH seřadili do rojnice a začalo hledání. Nalézali různé předměty, až našli pod stromem pohřešovanou osobu- nového maskota MH v podání velkého Médi hasiče. Po zásahu jsme unavení šli spát. Děti měly z Médi velkou radost. Ukázali jsme, že jako hasiči musí být připraveni kdykoliv pomoc- ve dne, v noci, během pohádky. Toto překvapení mělo u MH velký úspěch a dle jich samotných je to více motivovalo.

 

Jak jsme dopadli?

    S naší akcí jsme se bohužel do finále dostali, ale díky úspěchu u mladých hasičů, kterým se akce Noční hasičárna s jejím programem velice líbil, jsme vítězové i tak.

    Spolu s naším sborem se do této soutěže hlásil také sousední sbor Velký Újezd, se kterým velice spolupracujeme a je pro nás velkou oporou. Prosíme proto všechny jejich jménem o hlasy v této soutěži. Hlasovat můžete pomocí odeslání hlasu na tomto odkazu a také pomocí odesláním SMS ve tvaru HASICI SSM1. Sbor dobrovolných hasičů Velký Újezd se do soutěže přihlásil se všemi známou akcí KAMENNÁ BOUDA, kterou pořádají poslední den v roce. Za Velký Újezd děkujeme za hlasy.

 

Více o této soutěži zde.