VÁNOCE 2015 v našem sboru

28.02.2016 22:57

    I my jsme se připravovali v rámci sboru na nejkrásnější svátky v roce a to na Vánoce. Nejprve se náš sbor opět zúčastnil obecní akce a to Rozsvěcování vánočního stromu u obecního úřadu, které se uskutečnilo v sobotu 28. listopadu. Opět jsme rozdávali jmelí, které se den před tím vázalo. Jmelí nám opět sundával pomocí plošiny Slávek Niesner z Velkého Újezdu pomocí plošiny. Spolu se jmelím jsme rozdávali kalendáře Mikroregionu pro nastávající rok 2016. Na této akci si také mladí hasiči rozdávali vlastnoručně vyrobená PF, které vytvořili naši nejmenší za pomoci Jany Mičulkové - vedoucí MH.

    Týden po rozsvícení vánočního stromu jsme opět pořádali Mikuláše v naší obci. Pomohli nám také naši kamarádi a Mikuláš navštil jak hodné, tak i zlobivé děti (dle záznamů Mikuláše nikdo nebyl odnesen do pekla a jelikož se jednalo o malé hříchy, tak se děti museli vykoupit básničkou, či říkankou. Některé děti ovšem řekli i vtípek a nejen Mikuláš se musel smát :). V tento den se také ve večerních hodinách konala tradiční Mikulášská zábava se skupinou Negativ. Děkujeme všem návštěvníkům za podpoření naší činnosti.

    Poslední kroužek mladých hasičů v tomto roce se nesl v duchu Vánočního večírku, kde hasičskou zbrojnici navštívil Ježíšek a přinesl nejen dárky pro naše nejšikovnější členy dárky, ale i dárky pro naší jednotku. Pod stromečkem tak děti rozbalily novou tabulu, fixy, magnetické čtverečky se značkami prostředků a techniky, které musí umět, dále pro již zmíněnou jednotku obleky a vysavač na likvidaci obtížného hmyzu. Dále nalezly nový stan, který bude sloužit jak na závody jako naše ,,základna", tak i pro kulturní akce sboru i obce. Dárky dostali také vedoucí a to novou varnou konvici na kávu a píšťalky. Pro děti jsme za pomocí rodičů připravili dětský punč a také díky manželce vedoucího Petra Hajdy Adély Hajdové měli děti krásný dort!

    Před Vánoci se setkali také členové sboru a udělali jsme si malé posezení za naší celoroční činnost. Ne všichni se ovšem zúčastnili, ale dle mého názoru se akce velice povedla a chystáme se jí opět zopakovat v přístím roce.

 

    Nyní fotky z jednotlivých akcí:

            - Rozsvěcování vánočního stromu.... nemáme k dispozici, pokud někdo máte, budem rádi za zaslání

            - Mikuláš v náši obci..... fotogalerie bude doplněna v nejbližší době (po dodání fotek)

            - Mikulášská zábava..... na facebooku skupiny Negativ

            - Vánoční večírek mladých hasičů..... ve fotogalerii

            - Vánoční večírek sboru ...... v této fotogalerii