Rok 2016 byl pro nás o sbírání zkušeností. I přes poctivou přípravu jsme na závodech obsazovali spíše spodní místa.

Přes zimu nás opustilo několik členů a taky prvotní nadšení některých vedoucích nevydrželo. Dále pokračují Jakub Niesner a Petr Hajda, kteří mají na starosti dvanáct dětí. Naštěstí se k nim během roku připojil se zájmem Tomáš Pika a časem si udělá taky zkoušky na vedoucího.

Na okresním kole Hry Plamen, konaného na jaře, jsme obsadili 20. místo z 25 družstev v kategorii mladší. V okresní lize MH v požárním útoku jsme celkově obsadili předposlední místo. Bojovali jsme ale statečně a mohli jste nás vidět na soutěži v Doloplazých, N. Hradečné, Horce nad Moravou, Července a Hlubočkách.

Přes léto se nám podařilo opravit překážky a terče. Brigády se zúčastnily jak děti, tak rodiče a zvládli jsme dát do pucu kladinu a příčné břevno, které byly v hrozném stavu a pro trénování šedesátek nebezpečné. Nástřikové terče pro požární útok dostali nový kabát a pro tréninkové účely nám stačí.

Jedním ze závodů, který jsme tento rok navštívili poprvé, byl taky Olomoucký Drak. Nejlépe si na šedesátimetrové trati s překážkami vedl Ivan Hric. Během tohoto závodu, soutěžící vyzbrojen proudnicí nejprve překoná příčné břevno a následně kladinu. Poté spojí hadice k sobě, na rozdělovač a s připojenou proudnicí proběhne cílem. Do příštího ročníku ale musíme pořídit nové hadice, ať nejsme 100 let za opicemi. Celkově naše vybavení potřebuje obnovit a na prvním místě budou dresy.